Dostępnych 10 szt.
BICAPS MICROBACTI
Suplement diety BICAPS MicroBACTI zawiera mieszankę MicroBACTI (kompozycja 4 mikrokapsułkowanych szczepów bakterii 8 mld CFU) oraz 150 mg inuliny w 1 kapsułce bez żadnych dodatków.
*Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
MicroBACTI- zgłoszenie do Urzędu Patentowego nr Z.481364.
SKŁAD PRODUKTU: Porcja dzienna- 1 kapsułka zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
- Mieszanka MicroBACTI- 8 mld CFU, w tym:
- Lactobacillus acidophilus- 2 mld CFU,
- Lactobacillus casei rhamnosus- 2 mld CFU,
- Bifidobacterium animalis lactis- 2 mld CFU,
- Bacillus coagulans- 2 mld CFU,
- Inulina- 150 mg.
*CFU (Colony Forming Unit)- jednostka tworząca kolonię bakterii.
Składniki: inulina (korzeń cykorii), pullulan (otoczka kapsułki), mieszanka MicroBACTI (mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii:
- Lactobacillus acidophilus,
- Lactobacillus casei ssp. rhamnosus,
- Bifidobacterium animalis ssp. lactis,
- Bacillus coagulans).
SPOSÓB UŻYCIA: Spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Ilość kapsułek w opakowaniu: 60.
Ilość porcji w opakowaniu: 60.
Zawartość opakowania netto: 18,3 g.
Zawartość 1 kapsułki netto: 305 mg.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI:
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej.
- Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
*Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
- Chronić przed światłem,
- przechowywać w temperaturze pokojowej (poniżej 25°C),
- w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
DZIAŁANIE:
- Suplement diety BICAPS MicroBACTI uzupełnia dietę w żywe kultury bakterii: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei ssp. rhamnosus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, Bacillus coagulans.
- Nowoczesna metoda mikrokapsułkowania szczepów bakterii prowadzi do wydłużenia ich przeżywalności w czasie przechowywania produktu oraz zapewnia bakteriom odporność na płyny ustrojowe.
- Mikrokapsułkowanie polega na powlekaniu powłoczką tłuszczową cząstek proszku powstałego po liofilizacji szczepów bakterii.
- Proces mikrokapsułkowania prowadzi się w procesorach fluidalnych w ściśle kontrolowanych warunkach, które w rezultacie gwarantują szczepom bakterii całkowitą ochronę przed warunkami otoczenia takimi jak wilgoć, utlenianie, zmiany pH czy ciśnienie osmotyczne.
- Skuteczność spożywania mikrokapsułkowanych bakterii jest 5 razy bardziej efektywna, niż tych samych bakterii w postaci niepowleczonej.
- Skład produktu jest wynikiem projektu badawczo- rozwojowego wykonanego przez Warszawski Uniwersytet Medyczny na zlecenie firmy ForMeds®.
Producent: ForMeds
Pomocne podstrony:
*Brakuje Ci jakiegoś produktu? - powiadom nas o tym w formularzu kontaktowym