Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie:
- osobom potrzebującym wzmocnienia ogólnej odporności organizmu (w tym dzieciom powyżej 3 lat),
- przy oczyszczaniu układu moczowego
- oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Skład: woda, sok jabłkowy (20%), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny (po16,6%) oraz naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMGP-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225.
Produkty probiotyczne jako podstawa codziennej diety mają pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego człowieka.
Zalety napoju:
Jest gotowy do spożycia i jest odpowiedzią na potrzeby zdrowotne współczesnego człowieka.
Uzupełnia skład naturalnej, prozdrowotnej flory bakteryjnej organizmu człowieka, istotnej dla jego prawidłowego funkcjonowania.
Napój jest doskonały zarówno w profilaktyce zdrowia jak i dla rekonwalescentów, dla diabetyków, dla osób z alergią pokarmową, dla osób, których organizm nie toleruje glutenu, laktozy, jak i dla tych, którzy nie spożywają nabiału z innych powodów.
Spożywanie napojów RADOŚĆ DNIA zalecane jest w stanie zwiększonego wysiłku, np.:
- przy stresującym trybie życia,
- przy długotrwałym wzmożonym wysiłku,
- podczas uprawiania sportu,
- w okresach rekonwalescencji,
- podczas i po terapii antybiotykowej
- podczas i po chemioterapii.
Napoje zawierają w swym składzie znaczne ilości żywych szczepów
bakterii kwasu mlekowego (min 2×10^6jtk/ml.) charakteryzujących się
znaczną witalnością. Ich odpowiednio dobrany zestaw (z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium) uzupełnia skład naturalnej, pożytecznej flory bakteryjnej organizmu, bardzo ważnej dla jego prawidłowego funkcjonowania.
Bakterie te zasilają produkt także swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.Prozdrowotne
działanie bakterii probiotycznych potwierdza współczesna nauka, dlatego
produkty probiotyczne zdobywają coraz większe uznanie świadomych
konsumentów.
Zalecane spożycie:
200 ml. napoju raz dziennie przy posiłku, lub dowolnie w ciągu dnia.
Warunki przechowywania: zamkniętą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.
- Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 48 godzin.
- Nie zaleca się pić na czczo.
Pojemność produktu: 200 ml - dzienna dawka
Napoje probiotyczne seria RADOŚĆ DNIA uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces bezmlecznej fermentacji składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej. Napój charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
Składniki napojów probiotycznych serii RADOŚĆ DNIA wpływają korzystnie na:
- dobry rozkład trawionego pokarmu,
- funkcjonowanie układu odpornościowego,
- barierę mikrobiologiczną przed bakteriami chorobotwórczymi,
- eliminację toksyn,
- procesy przemiany materii,
- krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
- aktywność fizyczną,
- częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
- doskonale gasi pragnienie,
- spowalniania procesy starzenia komórek.
Napoje nie wymagają pasteryzacji.
Bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, słodzików i bez dodatku cukru.
Posiadają 12 miesięczny okres trwałości, gwarantowany przez
znajdujące się w nim bakterie probiotyczne i wytwarzane przez nie w
procesie fermentacji związki prozdrowotne, antyseptyczne i
antyutleniacze.
Badania koncentratów napojów probiotycznych serii JOY DAY, wykonane przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolnego w Warszawie wykazały między innymi, że koncentrat zawiera aż 12 związków antyseptycznych i
prozdrowotnych. Natomiast badania koncentratów napojów probiotycznych
serii JOY DAY wykonane przez Zachodniopomorski Uniwersytet
Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa wykazały
właściwości antyoksydacyjne tych koncentratów probiotycznych.
Napoje charakteryzują się wyjątkowo niskim potencjałem REDOKS
kształtującym się na poziomie > +30mV przy temperaturze 22ºC, a już
przy temperaturze podwyższonej do 24,5 ºC potencjał REDOKS kształtuje
się na poziomie > - 44mV. Potencjał REDOKS obrazuje wpływ produktu na
procesy starzenia się komórek. Przy czym im potencjał jest mniejszy,
tym większy jest wpływ na hamowanie procesu starzenia się komórek. Dla
przykładu popularne wody butelkowe przedstawiają wartość Redoks na
poziomie powyżej +200mV. Wody źródlane najlepszej jakości mają potencjał
REDOKS mieszczący się w przedziale + 50 - + 150 mV, i są rzadkością na
rynku.
Produkt wyróżniony: Wielkopolska Nagroda Jakości” 2014.
Posiada Certyfikat Ekologiczny.
*Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.
Producent: Living Food Sp.z o.o.
Pomocne podstrony:
*Pełna identyfikacja szczepów bakterii
Informacje i misja: Joy Day